Rok otplate od 15 do 180 dana!

5 načina kako se dobro zabaviti i pritom uštedjeti novac

12.06.2023. Credit Point One

Svi želimo maksimalno uživati u životu, a mnogi oblici zabave podrazumijevaju i određene troškove. Kako vas to ne bi zaustavilo te kako biste mogli maksimalno iskoristili svaki trenutak, donosimo vam nekoliko ideja za izlaske i zabavne aktivnosti uz koje ćete moći uštedjeti, i to bez kompromisa po pitanju zabave! 

 

1. Organizirajte druženja kod kuće

Jedan od najboljih načina za uštedu novca na zabavi je organiziranje druženja kod kuće. Ne samo da ćete izbjeći visoke cijene restorana i barova, već ćete imati i potpunu kontrolu nad troškovima, ali i cijelim iskustvom. Evo nekoliko kreativnih ideja kako pretvoriti svoj dom u centar zabave, bez velikih troškova:

  1. Večera s prijateljima: Sjajna alternativa odlasku na večeru u restoran je priprema večere za prijatelje kod kuće. Opcija je zaista mnogo - večeru možete pripremiti sami ili zajedno, a tu je i opcija da prijatelji ponesu pokoji prilog, desert ili neki drugi dio večere. Ako se nas pita, večera u kućnoj atmosferi često je i ugodnije iskustvo od odlaska u restoran, a velika ušteda je praktički zagarantirana. 
  2. Kućno kino: Pretvorite svoj dnevni boravak u pravu kino dvoranu i uštedite novac koji biste inače potrošili na sve skuplje kino ulaznice i grickalice. Stvorite ugodnu atmosferu s udobnim jastucima, dekama i lampicama ili svijećama, a za pravu kino atmosferu ne zaboravite kokice i osvježavajuća pića.
  3. Igre i turniri: Organizirajte turnire u društvenim igrama, video igrama ili sportskim aktivnostima. Možete odabrati igre kao što su Monopoly, poker, pikado ili video igre kao što je Just Dance. Ako imate dvorište na raspolaganju i aktivnosti poput badmintona su uvijek dobra opcija! 

 

2. Iskoristite besplatne aktivnosti u gradu

Iskoristite besplatne aktivnosti u gradu kako biste maksimalno uživali potpuno besplatno ili uz minimalne troškove. Provjerite ponudu događanja poput besplatnih izložbi ili festivala na otvorenom i pratite lokalne događaje kao što su koncerti i sportski turniri. Raznoliki edukativni programi i predavanja također mogu biti besplatni i pružiti vam priliku za usvajanje novih znanja. Alternativno, tu je uvijek i mogućnost šetnje i istraživanja parkova, šuma, jezera i plaža, gdje možete organizirati i piknik s prijateljima i obitelji. 

 

 

3. Planiranje unaprijed za najveće uštede

Planiranje je ključan element kada je u pitanju ostvarivanje uštede. Bez obzira na to je li riječ o svakodnevnim aktivnostima ili većim događajima, dobra organizacija i razmišljanje unaprijed mogu vam pomoći da maksimizirate ušteđeni iznos. 

Istraživanje i usporedba cijena omogućit će vam da sagledate širu sliku i odaberete optimalnu opciju. Vrijeme je također važan faktor, pa ćete tako kupnjom karata za koncerte ili festivale, ili rezervacijom smještaja i prijevoza za putovanja, često moći značajno uštedjeti u odnosu na stihijsku kupnju u zadnji tren. 

Uz malo izdvojenog vremena za planiranje i usporedbu cijena ostvarujete maksimalne uštede i koristite svoj budžet na najpametniji način.

 

4. Budite kreativni i iskušajte DIY pristup

Umjesto da kupujete gotove predmete, možete sami izraditi dekoracije za zabave, pripremiti hranu i piće kod kuće te čak napraviti vlastite igre. Ovim pristupom ne samo da ćete smanjiti troškove, već ćete također dodati osobni pečat svojoj zabavi. 

Ručno izrađeni ukrasi bit će jedinstveni i odražavat će vašu kreativnost. Hrana i kokteli pripremljeni kod kuće imat će puno veću čar od onih naručenih ili kupljenih, a pritom možete kontrolirati sve sastojke i savršeno ih prilagoditi svojem ukusu. Ako želite ići i korak dalje, kratkim pretraživanjem interneta možete doći do jednostavnih načina za izradu vlastitih igara koje će oduševiti sve prisutne. Ako ste ljubitelj DIY projekata, ove aktivnosti pružit će vam zadovoljstvo i osjećaj postignuća, a istovremeno i priliku za uštedu. 

 

 

 

5.Budite fleksibilni i otvoreni za nova iskustva

Ako ste otvoreni za promjene i spremni iskusiti nove doživljaje, možete naići na odlične ponude koje će vam pomoći u štednji. 

Primjerice, možda će restoran u kojem inače ne jedete imati posebnu ponudu ili popust koji vrijedi samo u određeno vrijeme. Ako ste fleksibilni i spremni isprobati nešto novo, možete iskoristiti ovu priliku i uživati u povoljnoj hrani i iskustvu kojeg inače ne biste imali. Također, može se dogoditi da naiđete na besplatni koncert grupe koju do sada niste otkrili. Umjesto da potrošite novac na skupe ulaznice za koncerte poznatih izvođača, prilagodljivost i otvorenost novim iskustvima vam omogućuje da iskusite nove glazbene stilove i otkrijete nove omiljene izvođače bez velikih troškova. 

Otvorenost za nove mogućnosti može vam otvoriti vrata prema povoljnijim, ali uzbudljivim novim iskustvima koja će obogatiti vaš život, a istovremeno omogućiti veliku uštedu. Prava win-win situacija!

 

Zabava ne mora biti skupa da bi bila nezaboravna. S malo kreativnosti i planiranja, možete uživati u nevjerojatnim događanjima i aktivnostima bez da ispraznite bankovni račun. Isprobajte ove savjete i vidjet ćete kako ušteda novca na zabavi može biti jednako zabavna kao i sama zabava. 

Sada kada imate nekoliko novih ideja za uštedu na zabavnim aktivnostima, vrijeme je da započnete s planiranjem svoje sljedeće avanture! Ako vam i dalje zatreba određena svota u organizaciji aktivnosti, bacite pogled na Credit Point One za fleksibilan mikro zajam dostupan u svega nekoliko klikova.