Rok otplate od 15 do 180 dana!

5 trikova za uštedu prilikom online kupnje

29.11.2022. Credit Point One

Online kupnja postala je čest oblik nabave raznih stvari, od namirnica iz lokalne trgovine do manjih ili većih artikala iz inozemstva. Osim što je praktično naručiti potrepštine u par klikova u bilo koje doba dana ili noći, online kupnjom možete i uštedjeti značajnu svotu novca, pogotovo ako se radi o većim iznosima. Na sljedećih 5 jednostavnih načina možete manje potrošiti kupujući online, a da pritom ne potrošite previše truda i vremena.

1. Napravite plan   

Vrlo je lako napraviti nekoliko klikova previše prilikom online narudžbe i zbog toga ne samo naručiti nepotrebne stvari, već i potrošiti značajno veći iznos od predviđenog. Kako vam se to ne bi dogodilo, postavite granice, odnosno odredite budžet koji smijete potrošiti i napravite popis svih artikala koje morate kupiti. Ako vas iznos kupovine iznenadi i bude manji od budžeta, svotu novca koja vam je ostala preusmjerite u štednju za ostale potrebe.

2. Usporedite cijene   

Bez brige, ne morate cijeli dan pretraživati internet i uspoređivati cijene jednog artikla na desetak različitih web stranica. Dostupne su vam brojni online alati i aplikacije koje će to učiniti za vas jednim jednostavnim unosom te vam odmah uračunati popust koji je primjenjiv na odabrani proizvod. Neke od njih će vam usto čak i preporučiti slične proizvode koji mogu biti bitno jeftiniji. Korištenje pametnih online alata će vam, dakle, omogućiti da odaberete najpovoljniju ponudu traženog proizvoda ili njegove alternative te tako uštedite novac.

 

 

2. Iskoristite popuste   

Popustom na jedan proizvod, više njih ili pak na cijelu kupnju možete znatno uštedjeti. Čak i u slučaju da trgovina trenutno ne nudi promociju ili popuste, možete ih pronaći u nekoliko oblika.

Na brojnim mjestima ponudit će vam se popust na kupnju ako se prijavite na newsletter. Osim jednokratnog popusta, bit ćete obaviješteni i o budućim promotivnim ponudama i ekskluzivnim pogodnostima za pretplatnike.

Popust možete ostvariti i oblikom plaćanja. Bilo da se radi o specifičnoj kreditnoj kartici ili jednokratnoj uplati, ako vam nije važno čime ćete platiti iznos narudžbe, iskoristite onaj način koji će vam u konačnici biti povoljniji.

Nema li popusta na web stranici, možda ga ima u aplikaciji! Ponekad ćete naići na promotivne ponude isključivo u mobilnoj verziji pa svakako provjerite što vam se tamo nudi. Nekoliko klikova može značiti puno niži iznos računa za vrlo malo utrošenog vremena.

Za trgovine iz kojih često naručujete, dobar način uštede je izraditi korisnički račun, to jest registrirati se. U slučaju da vam ne ponude popust odmah, vrlo vjerojatno ćete ga ostvariti na iduću kupnju ili ostvariti neku drugu posebnu pogodnost.

 

 

4. Ostavite željene proizvode u košarici

Mada na prvu zvuči kao da biste trebali odustati od kupnje, ostavljanje željenih proizvoda u košarici korisno je iz dva razloga. Prvi je to što nećete impulzivno kupiti gomilu stvari. Ako se vratite na popis odabranih artikala malo kasnije, moguće je da ćete neke s njega ukloniti i shvatiti da vam nisu potrebni.

Drugi je razlog to što vas nakon nekog vremena može dočekati niži iznos. Naime, pojedine online trgovine znaju registriranim korisnicima koji su ostavili artikle u košarici ponuditi popust, kako bi ih potaknuli da dovrše svoju narudžbu i kupe označene proizvode. Čak i ako se to ne dogodi, ako vam kupnja nije žurna, za nekoliko dana ili tjedana proizvodi iz košarice mogli bi biti jeftiniji u sklopu promotivne akcije.

 

 

1. Dostava

Dostava naručenih proizvoda često zna biti skupa, no postoji nekoliko načina kako da i na njoj uštedite novac. Osim promotivnih dana besplatne dostave, u većini online trgovina neće vam je dodatno naplatiti ako potrošite određeni iznos. To ne znači da morate kupiti hrpu nepotrebnih stvari, već možete iskombinirati narudžbu s prijateljima ili obitelji te zajednički uštedjeti iznos dostave za proizvode koje ste ionako planirali naručiti. Na brojnim mjestima ponudit će vam i opciju osobnog preuzimanja pa tako, primjerice, možete iskoristiti online popuste, a u trgovini koja vam je u blizini preuzeti naručene proizvode bez dodatnih troškova.

Za hitne potrebe ili povećanje budžeta za online kupnju uvijek se možete obratiti Credit Point One-u! Provjerite našu ponudu brzih online pozajmica po odličnim uvjetima ovdje.