Rok otplate od 15 do 180 dana!

Kako uštedjeti pri kupnji božićnih poklona?

09.12.2022. Credit Point One

Stiže blagdansko zimsko doba, koje volimo ispuniti dobrim raspoloženjem, toplinom i razveseliti drage osobe božićnim poklonima. No, to također predstavlja velik dodatan trošak i opterećenje za kućni budžet. Kako ne biste ostavili svoju obitelj i prijatelje bez barem malog znaka pažnje, a ni bez dovoljno novčanih sredstava za ostale životne potrebe, pripremili smo vam mali vodič za uštedu novca pri kupnji božićnih darova.

 

Napravite popis(e)

Prije svega, dobro bi bilo znati kome sve trebate ili želite kupiti dar. Praktično rješenje je jednostavno napraviti popis svih onih koje ćete obradovati poklonom ovih blagdana. Drugi popis bi bio onaj odmah pored, a to je lista poklona koje već znate da ćete kupiti pojedinoj osobi. Na taj način ćete biti izuzetno brzi i efikasni pri kupnji poklona, a lako ćete i pretpostaviti koliko će novca biti potrebno izdvojiti za njih.

Čak i ako ne znate koje darove tražiti, svakako napravite popis svih onih kojima ih planirate dati jer ćete lakše odrediti budžet i količinu darova, a usput se možda sjetite neke prigodne sitnice.

Odredite budžet

Ako znate kome ste sve isplanirati dati poklon ovih blagdana, a pogotovo ako znate i što ćete kome kupiti, lako ćete odrediti koliki vam je novčani iznos potreban kako biste to ostvarili. S druge strane, ako niste sigurni što ćete kupiti, a znate koliko smijete potrošiti, na taj način možete odrediti svoj budžet.

Postavite li sebi limit za trošenje novca, bit će vam lakše financijski podnijeti blagdanski period u kojem svi potrošimo više novca no inače, a pritom ipak priuštiti voljenim osobama makar mali znak pažnje.

 

 

Kupite poklone na vrijeme

Nikad ne znate što se može dogoditi u zadnji tren, stoga poklone za svoje najmilije kupite na vrijeme! Pritom možete i uštedjeti jer, što se sam Božić bliži, veća je i mogućnost da se neki od artikala koje ste planirali kupiti rasproda ili ne bude dostupan na vrijeme. Također, proizvode čije su zalihe male gotovo sigurno nećete pronaći po povoljnim cijenama kakve imate priliku pronaći prije no što krene “božićna groznica”.

Iskoristite popuste i posebne pogodnosti

Jedan od najboljih načina za uštedu na božićnim poklonima svakako je pronaći ih na popustu ili iskoristiti posebne pogodnosti. To mogu biti gratis proizvodi ili popust na ukupan iznos, kao i popusti na veću količinu, poklon bon koji možete iskoristiti za iduću kupnju i besplatna dostava.

Moguće je da ćete moći iskombinirati  i više navedenih opcija, no uz bilo koju od njih možete značajno uštedjeti i to na nekoliko poklona s popisa. Ostvarite li besplatnu dostavu, osim novca uštedjet ćete i dosta vremena!

 

 

Sami izradite poklone

Dar ne mora biti ni skup ni luksuzan da biste obradovali dragu osobu, pogotovo ako namjeravate pokloniti nešto velikom broju ljudi. Slatki božićni kolačići i keksi ili sitnica koju ste sami izradili mogla bi im izmamiti veći osmijeh na lice od nasumičnog artikla iz trgovine. Nije naodmet ni to što će vam poklon iz kućne radinosti vjerojatno biti manji trošak u blagdanskom budžetu!

 

 

Uštedite na pakiranju

Iako zvuči neobično, jedna od stavki na kojima možete uštedjeti tijekom blagdanskog darivanja je i pakiranje. Kutije i vrpce s božićnim motivima bez sumnje su prigodne i lijepe, ali i skupe, naročito ako vam ih je potrebno puno i u različitim dimenzijama. Odlučite li se, primjerice, za upečatljivi ukrasni papir kojim ćete omotati sve ili barem većinu pripremljenih poklona, uštedom na pakiranju mogli biste kupiti još poneki dar!

Na kraju, najvažnije je da ove božićne blagdane provedete sretni i bezbrižni u društvu najmilijih. Postanu li vam budžet i kupnja opterećenje i razlog za zabrinutost, znajte da vam je Credit Point One uvijek na raspolaganju, kao i naša brza pozajmica!

Sretne i bezbrižne blagdane želi vam vaš Credit Point One!