Rok otplate od 15 do 180 dana!

Kako iskoristiti tehnologiju za postizanje financijskih ciljeva?

17.07.2023. Credit Point One

Danas nam tehnologija pruža mnogo alata i resursa koji mogu olakšati upravljanje osobnim financijama i postizanje financijskih ciljeva. 

Kako najbolje iskoristiti te mogućnosti? Kako navigirati kroz more aplikacija, digitalnih platformi i financijskih tehnologija kako bismo stvorili strategiju štednje koja je prilagođena našim potrebama? 

U nastavku donosimo pojedinosti o aplikacijama, platformama i drugim digitalnim alatima koji bi vam mogli pomoći u štednji i ulaganju. 

Aplikacije za financijsko praćenje i osobni budžet

Prva kategorija digitalnih alata koju ćemo razmotriti su aplikacije za praćenje osobnih financija. Popularne aplikacije kao što su Mint, YNAB (You Need a Budget) i PocketGuard omogućuju korisnicima da prate svoje prihode i rashode, kategoriziraju troškove i stvaraju proračun. Ove praktične aplikacije pružaju detaljan uvid u vaše financijsko stanje, identificirajući nepotrebne troškove i pružajući vam alate za praćenje napretka prema postizanju vaših financijskih ciljeva. S boljim pregledom osobnih financija i praćenjem potrošnje, imamo priliku donositi bolje odluke i tako dugoročno poboljšati svoje financijsko stanje.

Ako ovakva digitalna rješenja nisu za vas, bez brige! U našem blogu o savjetima za upravljanje novcem možete saznati osnovna načela koja će biti korisna za maksimizaciju osobnog budžeta i bez korištenja tehnologije. 

Aplikacije za automatsku štednju

Za one koji žele uštedjeti novac bez previše razmišljanja, automatska štednja mogla bi biti idealno rješenje. Aplikacije velikih lokalnih banaka najčešće imaju mogućnost postavljanja i personalizacije automatske štednje, što znači da možete odrediti koji će se iznos novca automatski prebacivati u digitalnu štednju s vašeg računa. Na ovaj način će ušteđeni iznos kontinuirano rasti, bez da morate voditi brigu o tome.

 

 

Platforme za online pozajmice i mikro zajmove

Tehnologija nam, osim praćenja potrošnje i automatizacije štednje, omogućuje i da značajno brže i jednostavnije dođemo do dodatnih financijskih sredstava. Online platforme, kao što je Credit Point One, pružaju mikro zajmove koje je moguće zatražiti putem mobitela ili računala. Za predavanje zahtjeva za Credit Point One mikro zajam potrebna je minimalna dokumentacija, a cijeli proces je moguće obaviti u svega nekoliko klikova. Iznosi mikro zajmova su između 50,00 € i 2.700,00 €, a isplaćuju se na tekući račun istog dana kada zajam bude odobren. 

Aplikacije za investiranje 

Za one koji spremni na rizik koji dolazi s ulaganjem, postoji velik broj aplikacija za investiranje, a jedna od njih je i Investing.com: Stock Market. Ovakve platforme omogućuju vam da samostalno investirate, ali neke od njih, poput navedenog Investing.com, omogućuju praćenje osobnog portfelja, ali i stanja tržišta u realnom vremenu, a tu su i mogućnosti namještanja obavijesti o promjenama tržišta. Napominjemo kako je vrlo važno dobro istražiti ovakve platforme prije nego ih krenete koristiti, ali i biti svjestan mogućnosti gubitka uloženog kapitala.

Crowdfunding i mikroinvesticije

Osim dionica i kriptovaluta, još jedna opcija za ulaganje su inovativni projekti i startup-ovi, a crowdfunding platforme kao što su Kickstarter i Indiegogo najbolja su opcija za to. One omogućuju da uložite male (ili velike) iznose u raznolike projekte ili ideje diljem svijeta, od inovativnih proizvoda do umjetničkih djela, a zauzvrat ćete dobiti udio profita ovih kompanija, pod uvjetom da se uspiju održati na tržištu. 

 

 

S obzirom na stalni razvoj tehnologije, upravljanje financijama postalo je pristupačnije i jednostavnije nego ikad. Sada imamo pristup različitim digitalnim alatima koji mogu učiniti sve od praćenja naših svakodnevnih troškova do investiranja u dionice ili sudjelovanja u financiranju inovativnih projekata putem crowdfundinga.

Bilo da ste početnik u svijetu financija ili iskusni investitor, ovi digitalni financijski alati mogu vam pomoći u bržem i efikasnijem postizanju financijskih ciljeva!